pohjois-savon muisti / Video-ohje

Ohjeet videoiden katselemiseen

Videoiden katselu

 
Videot ovat ladattavia, joten ne täytyy ennen katselua tallentaa esim. kovalevylle, muuten videot saattavat "nykiä" tai "pätkiä" toistettaessa.Tämä ongelma esintyy vain joillain katseluohjelmilla, kuten esimerkiksi Windows Media Playerillä.

Sivustolla on videoita useassa eri tiedostoformaatissa. Alla on lueteltu yleisimpiä tiedostoformaatteja.

WMV-tiedostoformaatti, lisätietoja
MPEG-1-tiedostoformaatti, lisätietoja
OGG THEORA-tiedostoformaatti, lisätietoja

WMV,  *.wmv tiedosto on katseltavissa Windows Media Player -ohjelmalla (Windows) ja VLC-ohjelmalla. Muissa käyttöjärjestelmissä (jos asennettu) VLC-ohjelmalla.

MPEG-1, *.mpg tiedosto on katseltavissa Windows Media Player -ohjelmalla (Windows) sekä yleisimmillä player-ohjelmilla (esim. Mplayer) muissa käyttöjärjestelmissä.

OGG THEORA, *.ogg -tiedosto. Asenna VLC -ohjelma ja seuraa ohjetta: Napsauta videolinkkiä, kun saat ilmoituksen "Olet avaamassa tiedostoa..." valitse kohdasta "Avaa ohjelmalla" "Selaa..." -painike ja etsi koneeltasi vlc.exe (C:/Program Files/VideoLAN/VLCvlc.exe)(Windows) muissa käyttöjärjestelmissä voidaan käyttää myös VLC -ohjelmaa.

Mitä ohjelmia tarvitsen videoiden katseluun?

Windows

WMV ja ASF ovat katseltavissa Windows Media Player -ohjelmalla, joka sisältyy käyttöjärjestelmään. VLC -media player toistaa myös ko. formaatin.

OGG THEORA (ogg) on katseltavissa ilmaisella, avoimen lähdekoodin VLC media player-ohjelmalla http://www.videolan.org/

MPEG-1 (VCD) on katseltavissa useimmilla player-ohjelmilla, kuten Windows Media Player:llä

MPEG-2 (DVD) on katseltavissa VLC -media player:llä http://www.videolan.org/, shareware player-ohjelmalla  http://www.elecard.com/, Quicktime laajennuksella (plugin): http://www.apple.com/quicktime/mpeg2/

Mac OSX ja 9

OGG THEORA (ogg) on katseltavissa ilmaisella, avoimen lähdekoodin VLC player -ohjelmalla  http://www.videolan.org/

MPEG-1 (VCD) on katseltavissa useimmilla player-ohjelmilla

MPEG-2 (DVD) on katseltavissa VLC media player:llä http://www.videolan.org/ tai Quicktime laajennuksella (katso http://www.apple.com/quicktime/mpeg2/ ).

Linux

OGG THEORA (ogg) on katseltavissa ilmaisella, avoimen lähdekoodin VLC media player -ohjelmalla http://www.videolan.org/

MPEG-1 (VCD) on katseltavissa useimmilla player-ohjelmilla

MPEG-2 (DVD) ja MPEG-4 on katseltavissa VLC media player -ohjelmalla  http://www.videolan.org/ tai  MPlayer -ohjelmalla (ilmainen ja avoin lähdekoodi)  http://www.mplayerhq.hu/

Sivu päivitetty 13.12.2012