pohjois-savon muisti / Verkkonäyttelyt / Vanhoja kuvia Riistavedeltä

Vanhoja kuvia Riistavedeltä

selaa kuvia >

Verkkonäyttelyn valokuvat on tallennettu Kuopion kulttuurihistoriallisen museon valokuvakokoelmaan Riistavesi-seuran jäsenten ja paikallisten asukkaiden kotialbumeista sekä Riistaveden palvelukeskuksesta. Riistaveden elämänmenosta ja paikoista kertovat valokuvat ulottuvat 1900-luvun alusta 1960-luvulle. Kuvatekstit on koottu valokuvien lahjoittajien kertomuksista sekä osittain lainattu valokuvateoksesta Yhtä puolta riistaveteläiset venneenvetäjät, 1991. 

Verkkonäyttely syntyi Kuopion kaupungin vanhustyön ja kulttuuritoimen yhteisen kehittämishankkeen yhtenä tuotoksena. Uudet pätevyydet -kehittämishanke alkoi keväällä 2004 ja sen tavoitteena on luoda kulttuurin ja vanhustyön välille sellaisia toimintaverkostoja ja toimintamalleja, joissa vanhukset ovat itse aktiivisina osallistujina ja tekijöinä.

Riistaveden palvelukeskus on mukana "Museon matkalaukku" -osahankkeessa, jonka toteuttajina ovat Riistaveden palvelukeskus, Riistavesi-seura ja Kuopion kulttuurihistoriallinen museo yhteistyössä paikallisten vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Hankkeen myötä herätellään vanhusten muistoja ja tarinoita omasta kotiseudustaan ja elinympäristönsä tapahtumista verkkonäyttelyn valokuvien avulla. Myös valokuvien keruu Riistaveden kotihoidon asukkailta toimi muistelutilanteena.

Kuva yllä: Ryönän Kaariniemi, Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kuva-arkisto.

Tekijät:
Jonna Forsman
Sanna Nissinen
Timo Sirviö
Marketta Uusitalo


 

 

Sivu päivitetty 13.12.2012